En av de kanske absolut mest klassiska drinkar. Perfekt medan man går igenom menyn på restaurangen eller varför inte som välkomstdrink till gästerna hemma.
Drinken har fått en kult kring sig och historierna om dess uppkomst är flera. Den mest delade är att en barchef vid namn Martini di Arma diTaggia hittade på den arbetandes i en hotellbar i New York 1910.
Meningarna går isär kring med vilka proportioner en Dry Martini skall röras ihop, men ingredienserna är de samma. Dry Gin och Vermouth. Beroende hur mycket man gillar smaken av bra Gin doserar man därefter. Ett riktmärke är två delar Gin och en del Vermouth om man gillar den lite fruktiga vinsmaken, men fyra delar Gin och en del Vermouth för den som vill ha drinken mer Dry.
Gintyperna är flera men de vanligaste är Gordons, Tanqueray, Hendricks och Beefeater mfl.
Vedertagen Vermouth är Noilly Prat.
Drinken rörs sedan ihop med gott om is innan den hälls upp i ett cocktail glas. Garnera med par oliver på en tandpetare och eventuellt någon sträng skal från lime eller citron.