Information om en eller flera restauranger/barer i Växjö
Dryck Mat

Restauranger och barer i Växjö

Växjö har restauranger som erbjuder mat från alla världens hörn! Här finns det allt från småländsk gastronomi till mat från det internationella köket och vill du boka en hotellnatt i samband med ditt besök rekommenderar vi hotellväxjö.se. Flera av restaurangerna har även mottagit priser och utmärkelser och dessutom är det hela 5 restauranger som är med i White Guide.

För dig som är på jakt efter bra mat, från olika delar av världen, så kan vi tipsa om bland annat Pinchos. Detta är en så kallad app-restaurang, med tapas. Du beställer det du vill äta via din telefon. Är du sugen på genuin mexikansk mat, så ska du besöka Lilla Mexico. Gillar du asiatiskt, så har du Rosegarden, med buffé, eller Miso, som är en sushibar. Andra restauranger väl värt ett besök är Grilleriet, som är amerikanskt med en liten touch av svenskt. Du har klassiska pubrätter på The Bishop Arms och pizza, på Växjös allra första pizzeria Bella Lanterna. Är du sugen på indiskt, så ska du besöka Tandoori City och för grekisk mat finns 4 Krogar.

Restauranger som är med i White Guide

White Guide är en svensk variant av Guide Michelin och årligen så testar och presenterar de runt 800 restauranger i hela Sverige. Dessa kan läsas i bokform, på webben eller via en app.

PM & Vänner är en restaurang som är med i denna guide. Restaurangen startade 1992, av två vänner. Sedan 2015 har de även hållit i PM & Vänner Jazzfestival. De har även en stjärna i Guide Michelin! Du kan välja mellan bistro och matsal. Båda finns med i guiden. Menyns inspiration är de småländska skogarna, ängarna och sjöarna.

Lokalproducerad mat finner du på Kafé de luxe. Här kan du även njuta av vin från små gårdar och sitta på begagnade möbler. Menyn innehåller bland annat burgare, tarte flambée och olika veggo-rätter.

En charmig kvarterskrog som finns med i guiden är Ett Kvarter. Här får du mat som är rustikt och vällagat.

Den femte restaurangen i Växjö som finns med i guiden är Izakaya Moshi. Här finns det smårätter med inspiration från olika delar av Asien så som Kina, Japan, Korea och Vietnamn. Det är en form av japansk pub eller ett slink in ställe.

Andra restauranger att besöka

Upplev mat och dryck från olika kontinenter på Urban Smak. Här kan du äta mat som är inspirerad av street food.

Pizza och pasta hittar du på Massimo, och det används en mängd fina italienska råvaror för att laga maten!

Mer italiensk mat hittar du på Venezia, som är en krog som funnits sedan 1974. Njut av stenugnsbakad pizza.

För dig som suktar efter ett riktigt hamburgerhak, så finns Umami monkey, med smaker från hela världen!

Pubar, barer och restauranger i Växjö

Varför inte satsa på en afterwork i goda vänners lag, eller dansa loss på dansgolvet? I Växjö finns det gott om alternativ. Luxan är en plats med lite allt av varje, nattklubb, restaurang, konsertlokal, fik och mycket mer!