Mat

Mat till utflykten

Har du redan skaffat en bra mattermos? Kanske rentav en isolerad matlåda i rostfritt stål? Det gäller ju inte bara att ha med rätt mat till utflykten, utan även att den förvaras på ett bra sätt och kan ätas enkelt när det väl är dags. Det är ju såklart inte all mat som passar bra att med sig i till exempel en termos. Här ger vi tips på vilken mat som faktiskt fungerar riktigt bra att ta med sig ut på utflykten.

Plättar

Nästan alla tycker om plättar och särskilt väl går det kanske hem hos de lite yngre. Plättar är enkelt att göra och enkla att ta med. Vill du hålla dem varma rekommenderas en isolerad matlåda i rostfritt stål som förvaring. Du kan sedan plocka ut dem och lägga på till exempel papptallrikar om ni är flera. Om du ska ha plättarna själv går det utmärkt att äta direkt från matlådan.

Det finns ingen direkt konsensus om vad det egentligen är bäst att äta plättar med. Många skulle säga sylt – men vilken sylt? Hallonsylt, jordgubbssylt och drottningsylt är åtminstone tre sorter som brukar gå hem. Annars är det väldigt gott att servera med färska bär och grädde.

Pastasallad

Pastasallad är lätt att förbereda, är omtyckt av de flesta och är dessutom enkelt att äta direkt ur en termos eller matlåda. Koka helt enkelt pastan, häll av den och ha i hackade grönsaker efter eget smak och tycke. Ofta fungerar det bra med till exempel oliver, aubergine och morötter. Ett väldigt bra komplement är dressing, som även det är enkelt att ta med sig till utflykten. Caesardressing och Rhode Island är exempel på dressingar som brukar passa bra.

Wraps

Wraps är väldigt praktiskt att ha med. Beroende på vad du har i den, är det möjligt att du inte ens behöver en mattermos eller något annat isolerande (även beroende på hur länge du ska vara borta givetvis). Något annat som gör wraps väldigt praktiskt är att det är matigt och gott, samtidigt som du inte behöver några bestick för att äta den. När du gör dem kan du använda din egen fantasi lite grann. Kanske är kyckling-currywraps gott? Eller varför inte wraps med lax?