Mat

Pa amb tomàquet i Barcelona

Barcelona är en av de absolut populäraste städerna att besöka för oss svenskar. Det finns självfallet massor att äta och dricka i Barcelona men när det gäller maten är det en vanlig missuppfattning att tapas är typisk Katalanskt.

Matkulturen i Katalonien skiljer sig på många sätt från den spanska och just tapas är inte typiskt Katalansk. Istället för många smårätter är det mer vanligt i Katalonien med det mer traditionella upplägget med förrätt, varmrätt och efterrätt.

När det gäller förrätten finns det en som verkligen är typiskt för Katalonien och det är Pa amb tomàquet. Pa amb tomàquet betyder ”bröd med tomat” och det är faktiskt inte mer komplicerat än bröd med en krossade tomater som breds på (ungefär som smör) med en skvätt olivolja. Ofta serveras även oliver tillsamman med Pa amb tomàquet i väntan på varmrätten.

Pa amb tomàquet i Barcelona

Mer information om Barcelona

Upptäck Barcelona är en blogg som skriver tips på saker att se under ditt besök i Barcelona. Här hittar du exempelvis tips på bra restauranger som antagligen har Pa amb tomàquet på menyn.

Hotellbarcelona.nu presenteras ett bra urval av hotell i Barcelona. Här får du även tips på olika utflykter som vara av intresse om du vill lämna storstaden under en dag.