Dryck

VInprovning i Napa Valley

En utflykt till vindistrikten i Napa Valley är något som många av besökarna till San Francisco passar på genomföra för att komma bort en stund från storstaden. Om du själv varit här är det lätt att förstå varför.

Napa ligger cirka en timmas biltur norr om San Francisco och det är helt klart möjligt att bo på ett hotell i San Francisco och se Napa och vara tillbaka samma dag. Detta är dock inte att rekommendera då Napa är USAs centrum för vinodling och tar du dig hit från San Francisco ska du definitivt ta chansen att prova lite viner och se den vackra omgivningen.

Napa Valley ligger strax norr om San Francisco
Napa Valley erbjuder en fantastisk natur

När du kommer till Napa kommer du ganska omedelbart mötas av vingårdar till både höger och vänster. De flesta arrangerar vinprovningar men det är så pass många gårdar så det kan vara en bra idé att innan bestämma sig för ett par du vill besöka.

Ta sig runt

Det finns flera arrangerade rundturer av Napa där du får se och besöka de populäraste vingårdarna och även uppleva de vackra omgivningarna. Då du antagligen kommer dricka ett och annat glas vin kan det vara skönt att ha en chaufför men samtidigt förlorar du lite av friheten att spontant titta in på en vingård som ser intressant ut.

Åker du egen bil från San Francisco har du full frihet men det kan som sagt vara bra att kolla upp ett par vingårdar innan du sätter dig i bilen. Det är inte heller en dum idé att utse en chaufför i bilen som tar det lite lugnare med vindrickandet.

Hotell och boende

Planerar du att spendera mer än en dag här finns det ett relativt bra utbud av hotell och diverse alternativa boenden. Observera att det dock kan vara många besökare här under helgerna så hotellen blir i regel tidigt fullbokade. Så om du vet att du ska övernatta här kan det vara bra att boka hotellet i god tid.