Related Articles
Calvados
En Calvados till kaffet kan vara den perfekta avslutningen till en bra middag och anses av många vara mer prisvärt än exempelvis konjak. Men vad är egentligen Calvados och vad finns det för skillnader mellan olika märken? Calvados är ett brännvin gjort på äpplen i Calvados i Normandie som ligger i norra Frankrike. Namnet Calvados […]
Tartar – Rått är Gott!
En populär förrätt som återfinns på många svenska krogar är ”Tartar” som det kallas. Det syftar oftast till den klassiska råbiffen som görs på innanlår av nöt, finns både som skivad eller mald färs. Biffen eller skivorna kryddas generöst med salt och svartpeppar. Välj gärna en äggula som tillbehör tillsammans med finhackad lök och kapris. […]
Manhattan
Manhattan är en riktigt gammal trotjänare till cocktail som hängt med ända sedan 1800-talet. En klassisk Manhattan innehåller bourbon, vermouth och en skvätt angostura bitter. Efter att den rörts om med is ska den sedan silas ner i ett klassiskt cocktailglass. Som dekorering används ofta ett körsbär. Varför namnet Manhattan? Enligt legenden skapades cocktailen i New York […]