Dryck

Stout

Stout är kanske inte den mest vanligt förekommande drycken på en svensk pub men i Storbritannien och Irland är den omåttligt populär.

En stout, som är en sorts öl, kännetecknas av sin mörka färg som kommer från en förhållandevis hög andel rostat omältat korn och rostad malt i bryggprocessen. Ursprungligen kommer denna dryck från Irland via bryggeriet Guinness som än idag producerar den stout som är mest välkänd. Det finns dock flera olika varianter av denna dryck och i Storbritannien är den normalt lite sötare än den mer klassiska Irish stout.

Guinness Storehouse i Dublin

Guinness Storehouse i Dublin

Om du gillar Guinness och är på besök i Dublin får du inte missa Guinness Storehouse. Här kan du få guidade turer med information om Guinness och stoutens historia som sträcker sig till mitten av 1700-talet. Guinness Storehouse faktiskt en av Dublins främsta sevärdheter och lockar tusentals turister varje vecka.

Mer information

Du hittar mer information om Guinness Storehouse på deras officiella hemsida. Där hittar du bland annat öppettider och aktuella priser

Letar du efter ett hotell i Dublin för din vistelse rekommenderas Hotelldublin.se som presenterar ett urval av bra hotell i olika prisklasser.

Skål!