Related Articles
Pitepalt
Vi har här skrivit om mängder av internationella maträtter och delikatesser men sällan om klassisk svensk husmanskost. Så låt oss presentera pitepalt. Palts huvudingredienser är finriven potatis som blandas med salt och mjöl till en smet. Från smeten skapas sedan bollar som kan fyllas med allt möjligt men vanligast är fläsk. Dessa kokas sedan och serveras […]
Baklava
Baklava blir allt mer vanligt i Sverige och detta söta bakverk går numera att hitta på både restauranger och mindre delikatessaffärer och kaféer. Själva bakverket består normalt av diverse nötter som exempelvis valnöt och pistaschenöt samt mandlar. Den omgivande filodegen doppas i honung, kryddor och socker. Den väldigt söta smaken gör att baklavan oftast äts […]
Stout
Stout är kanske inte den mest vanligt förekommande drycken på en svensk pub men i Storbritannien och Irland är den omåttligt populär. En stout, som är en sorts öl, kännetecknas av sin mörka färg som kommer från en förhållandevis hög andel rostat omältat korn och rostad malt i bryggprocessen. Ursprungligen kommer denna dryck från Irland […]