Related Articles
Ostbrickan
Att någon timme efter middagen eller istället för dessert ta fram en ostbricka har blivit mer och mer vanligt i det svenska mathemmet. Ostarna är många och variationsmöjligheterna likaså. Ett lätt misstag vid delikatessdisken i butiken är att plocka på sig för mycket ost av för många sorter. Härav kommer en rekommendation som håller både […]
Bubbel
Fransosernas mousserande vin, Spanjorernas Cava, Italienarnas Prosecco och Tyskarnas Sekt, alternativen är många fler än vad som går att härledas från de flestas bubbelkonsumtion. ”I drink Champagne when I win, to celebrate… And I drink Champagne when I lose, to console myself.” Orden är Napoleon Bonapartes. Napoleon talade visserligen om Champagne, men det bubblande vinet […]
Manhattan
Manhattan är en riktigt gammal trotjänare till cocktail som hängt med ända sedan 1800-talet. En klassisk Manhattan innehåller bourbon, vermouth och en skvätt angostura bitter. Efter att den rörts om med is ska den sedan silas ner i ett klassiskt cocktailglass. Som dekorering används ofta ett körsbär. Varför namnet Manhattan? Enligt legenden skapades cocktailen i New York […]