Related Articles
Tartar – Rått är Gott!
En populär förrätt som återfinns på många svenska krogar är ”Tartar” som det kallas. Det syftar oftast till den klassiska råbiffen som görs på innanlår av nöt, finns både som skivad eller mald färs. Biffen eller skivorna kryddas generöst med salt och svartpeppar. Välj gärna en äggula som tillbehör tillsammans med finhackad lök och kapris. […]
Bubbel
Fransosernas mousserande vin, Spanjorernas Cava, Italienarnas Prosecco och Tyskarnas Sekt, alternativen är många fler än vad som går att härledas från de flestas bubbelkonsumtion. ”I drink Champagne when I win, to celebrate… And I drink Champagne when I lose, to console myself.” Orden är Napoleon Bonapartes. Napoleon talade visserligen om Champagne, men det bubblande vinet […]
Calvados
En Calvados till kaffet kan vara den perfekta avslutningen till en bra middag och anses av många vara mer prisvärt än exempelvis konjak. Men vad är egentligen Calvados och vad finns det för skillnader mellan olika märken? Calvados är ett brännvin gjort på äpplen i Calvados i Normandie som ligger i norra Frankrike. Namnet Calvados […]